Komuniciranje Prirodoslovnega muzeja Slovenije z javnostjo - Činč Juhant, Breda (Scopolia, 2021)
V skladu s svojim poslanstvom Prirodoslovni muzej Slovenije komunicira z javnostjo že vse od uradnega odprtja leta 1831. Oblika in obseg komuniciranja sta se spreminjala do današnjih dni. Muzej je upošteval potrebo po različnem sporazumevanju glede na ciljne skupine (običajni obiskovalci, strokovnjaki); nastajali so vse bolj raznoliki programi, kot so jih omogočale zaposlitve in organiziranost. Prvo delovno mesto za pedagoga je muzej pridobil leta 1963. Področje komuniciranja danes pokriva Oddelek za stike z javnostjo, pomembno pa ga dopolnjujejo dejavnosti in zadolžitve kustosov in Specialne knjižnice. Prispevek se zato ne omejuje na predstavitev Oddelka za stike z javnostjo, temveč predstavlja komuniciranje Prirodoslovnega muzeja Slovenije z javnostjo, ki pa kadrovsko ni ustrezno urejeno.
Keywords: Muzeji; Prirodoslovni muzej Slovenije