Cciic lii §€im§ i_a pnroclls. Ma.iborski trg. Na raariborski trg v soboto.. dne 28. maja so pripeljali špeharji 19 komadov zaklanih svirij. Svinjsko meso je bilo po 13 do 14 Din, slanina po 11 do 13 Din. Kmet.je so pripeljali 8 voz sena po 75 do 100 Din (novo seno G0 do 65 Din), 5 voz otave po 80 do 90 Din, 6 voz krompirja po 1.50 do 2 Din, 9 vreč čebul* po 5.50 do 6 Din (česen 10 do 12 Din). Kumarc« 2 do 7 Din. Pšenica 1.75, rž 2, ječmen 1.25 da 1.50, oves 1.25, koruza 1.25 do 1.50, proso 1.50; ajda 1.25 do 1.50, fižol 2.50 do 3, grah 7 do 9 Din. Kokoš 25 do 35, piščanci 25 do 70, kozliček 45 do 80 Din. Celi orehi 5.50 do 6, luščeni 16 do 18 Din. Hren 8 do 10, karfijola 5 do 10, .pargelj 35, suhe slive 8 do 12, glavnata solata 0.50 do 1.50 Din. Italijanske črešnje 10 do 18., jabolka 10 do 12 Din. Mleko 2 do 3, smetana 10 do 12, surovo maslo 20 do 30 Din. Jajca 0.50 do 0.75, med 14 do 20 Din. Mariborski svinjski ssjem. Xa svinj.ki sejem clne 27. maja je bilo pripeljanih 225 svinj in ena koza. Cene so bile sledeče: Mladi prašiči 5 do 6 tednov stari komad Din 95 do 100; 7 do . tednov stari Din 130 do 150; 3 do 4 mesece stari Din 180 do 250; 5 do 7 mesecev stari Din 300 do 350; 8 do 10 mesecev stari Din 400 do 450; eno leto stari Din 500 do 750. 1 kg žive lede so prodajali po Din 5.— do Din 6.50; 1 kg mrtve teže pa po 8 do 9 Din. Prodanih je bilo 180 svinj in ena koza. Mariborski živinjski sejem. Prignanih je bilo dne 24. maja 23 konj, 12 bikov, 135 volov, 308 krav in 21 telet; skupaj 499 komadov. Povprečne cene za različne živalske vrste na sejmu so bili sledeče: debeli voli 1 kg žive teže Din 3.25 do 4.50; poldebeli voli Din 2.50 do 3; pleraenski voli Din 2 do 2.50; biki za klanje Din 2 do 3.50; klavne krave debele Din 2.25 do 4.25; plemenske krave Din 2 do 2.25; krave za klobasarje Din 1.25 do 1.50; mlada živina Pin 3 do 4.50; teleta Din . do 5. Prodanih je bilo 243 komadov. Mesne ce_e v Mariboru. Volovsko meso prve -¦•rste 1 kg Din 10 do 12- volovsko meso druge vvste Din 6 do 8; meso od bikov, krav in telic Din 4 do 6; telecje meso prve vrste Din 10 do 12; telečje meso druge vrste Din 6 do 8; svinjsko meso sveže Din 8 do 18.