Obstetric violence - Exter, André den (Medicine, law & society, 2024)
Argentina mora v skladu z nedavno sodbo sprejeti potrebne ukrepe za preprečevanje smrti mater, vključno s kampanjo za obveščanje žensk o njihovih pravicah med nosečnostjo, porodom in poporodno oskrbo, ki naj se predvaja po radiu in televiziji ter naj bo na voljo v vseh porodnišnicah v državi. Sporočilo sodišča je povsem jasno: države v Ameriki morajo problem porodniškega nasilja jemati resno. Kaj pa evropske države? Trdi se, da sporočilo vpliva tudi na reproduktivno politiko v evropskih državah.
Keywords: ECtHR; human rights; IAHRCt; obstetric violence; reproductive health