Novelirani pravni instituti pri podjetnikih, osebnih družbah in družbah z omejeno odgovornostjo - Prelič, Saša (Podjetje in delo, 2015)
Pomemben normativni namen novele ZGD-1I je tudi omejevanje nepoštene poslovne prakse pri delovanju gospodarskih družb; ta je zaznavna zlasti v družbah, ki so organizirane kot družbe z omejeno odgovornostjo. Uveljavljeni so bili nekateri novi pravni instituti, s katerimi želi zakonodajalec tako prakso zajeziti ter hkrati okrepiti zaščito upnikov teh družb.
Keywords: dolgovi; družbe z omejeno odgovornostjo; podjetniki; pravno varstvo; terjatve; upniki