Čas velikih sprememb - Bučar, France (knjige, 2021)
Država, ki smo si jo Slovenci ustvarili, je končni rezultat izjemno burnih zgodovinskih dogajanj. Pred nami so številni novi izzivi današnjega sveta in če se hočemo ustrezno spopasti z njimi, si moramo o sebi ustvariti objektivno sliko. Čas velikih sprememb je knjiga o pomenu etičnih vrednot in o vrednostnih osnovah naše družbe, o relativizaciji spoznanja in resnice, o ceni potrošništva, o utvarah o svobodi in demokraciji, enakosti. Dr. France Bučar je eden izmed najbolj pronicljivih in kritičnih piscev današnjega časa. Njegova razmišljanja o polpretekli zgodovini, katere opazovalec, kasneje pa aktivni soustvarjalec je bil, so neprecenljiv prispevek k razumevanju obdobja druge svetovne vojne, časa stalinizma, titoizma, jugokomunizma in prehoda v našo državno samostojnost. V knjigi pa je še marsikaj, česar v zgodovinskih knjigah ne boste našli ... Predgovor je napisal predsednik ustavnega sodišča, prof. dr. Ernest Petrič: knjiga ima posebno vrednost, ker jo je pisal natančen opazovalec dogajanja, ki je bil hkrati izjemno pomemben akter. Gre za zapis nekoga, kako je videl tiste čase in kako jih tudi projicira na današnji čas.