Ogrevanje ingotov v globinski peči - Glogovac, Branislav (Materiali in tehnologije, 2003)
S spremembo proizvodnega programa od konstrukcijskih nizkolegiranih jekel na orodna visokolegirana jekla so se spremenile tudi zahteve po natančnejšem vodenju ogrevanja vložka v globinskih pečeh Elpit. Zaradi velikih investicijskih stroškov za novo peč in prostorskih težav z rekonstrukcijo sedanje izvedbe ni bilo večjih sprememb konstrukcije peči. Izvedena je bila samo rekonstrukcija merilno-regulacijske opreme. Prvi del kontrolnih meritev je bil izveden v sodelovanju z vodstvom obrata pred remontom peči in rekonstrukcijo merilno-regulacijske opreme peči, drugi, obsežnejši del pa po izvedeni rekonstrukciji. V prispevku so podani rezultati meritev in predlogi nadaljnjih izboljšav.
Keywords: industrijske peči; globinska peč; ingoti; termografija; temperaturni profil