Opis talnih profilov slovenske 16 x 16-kilometrske mreže - Urbančič, Mihej (Gozdarski vestnik, 2009)
Prikazana je mednarodna metodologija opisa reprezentančnih talnih profilov, izkopanih na trajnih ploskvah slovenske 16 x 16 kilometrske mreže. Obravnavaniso splošni podatki o profilih in meteorološki parametri ploskev, saj je podnebje pomemben tlotvorni dejavnik. Tla profilov ploskev z intenzivnohumidno klimo so imela v povprečju dvakrat debelejše organske horizonte od tistih v zmerno humidnem podnebju.
Keywords: gozdovi; gozdna tla; metodologija