Kralj na Betajnovi - Cankar, Ivan (knjige, 2017)
Kralj na Betajnovi, avtorja Ivana Cankarja je drama v treh dejanjih. Opisuje takratne razmere na slovenskem. Osrednja oseba je premožen kmet, ki je obogatel s posojanjem denarja revnim kmetom. Le-ti so eden za drugim propadali, bogati Kantor pa je na njihov račun še bolj bogatel in hlepel tudi po politični moči. Kako zelo je spet aktualna ta zgodba v današnjem času.