264 Gospodarske skušnje. Kako si Amerikanci za dom meso frišno hranijo. V Ameriki mesa veliko pojedo in ima tudi nizko ceno. Jedo pa večidel frišno, neokajeno in ga znajo dobro ohraniti. Pripravljajo ga tako: Zaklane živine meso se razseka kakor navadno na kose, naloži v kad, potem se vrela voda tako napoji s soljo, da jajce na vrhu plava; ta voda se mora popolnem shladiti, potem se vlije na mes6 v kadi, da stoji par palcev čez. Tako se drži mes6 frišno d\&e, tri leta, in kedar ga je treba, se vzame s kadi. Se ve, da je preslano, zato se dene dalj ali manj časa v navadno vodo, katera mu soli vzame, da je za rabo prav. Večidel se tako meso peče ali cre, pa je tudi za juho dobro. Gnojite sadnim drevesom! Temu klicu, ki so ga „Novice" uže večkrat povzdignile in nedavno povedale, kako naj se gnojnica spušča do korenin drevesnih, dodamo danes po „Obst-gartenu" še to, da gnojnica od goveje živine služi posebno dobro starejemu drevju, mlajšemu pa z vod6 zel6 stanjšana sekretnica.