Flavonoidi lesa in drevesne skorje - Oven, Primož (Les (Ljubljana), 2011)
V prispevku so podrobneje opisani flavonoidi, ki predstavljajo najbolj razširjeno skupino fenolnih naravnih produktov v rastlinskem svetu. Pojasnjene so definicije in klasifikacija teh spojin, predstavljene strukturne formule nekaterih najpogostejših spojin, ter opisana njihova vloga v drevesnih tkivih.
Keywords: ekstrakti; flavonoidi; fenolne spojine; skorja; les