Množice celoštevilskih in racionalnih razdalj - Bračič, Janko (Obzornik za matematiko in fiziko, 2015)
We present a few results related to point sets in the plane such that all pairwise distances of points in the set are integral or rational.
Keywords: point sets; točke v ravnini; celoštevilske razdalje; integral distances; množice; rational distances; racionalne razdalje