Medalj na pretek Največja vsakoletna manifestacija sloven-skega gostinstva in turizma je vsekakor Go-stinsko-turistični zbor Slovenije, ki ga sklicu-je republiški odbor sindikata delavcev go-siinstva in turizma. Tokrat je bil v Kranj-ski gori 23. avgusta. Računa se, da je v Slove-niji zaposlenih okrog 25.000 delavcev v gostin-stvu. Na letošnjem zboru je sodelovalo kar 1300 udeležencev — kot razstavljalcev lastnih izdelkov ali pa kot športnikov (650). Na stro-kovnih razstavah je bilo prikazanih kar 78 pogrinjkov, 140 kuharskih in 40 slaščičarskih izdelkov ter 50 turističnih propagandnih izdaj, ki so izšle v času od lanskega zbora. Na vseh teh manifestaeijah šiškarji dosega-jo izredne uspehe. Tako je letos zlato plaketo z diplomo dobil za vzorni jedilni list hotel Ildrija. V iekmovanju slovenskih barmanov je Dušan Vrtovec iz Gostinske šole Ljubljana iz hotela Bellevue dobil zlato kolajno, njegov kolega iz hotela Ilirija pa srebrno. Največja paša za oči več tisoč vsakoletnih obiskovalcev — letos jih fe bilo okoli 5000, od tega 1200 učencev gostinskih šol — so kulina- rične strokovne razstave, ki s svojo kvaliteto in umetniškim izgledom resno konkurirajo podobnim manifestacijah v svetu. Letos je za vseh sedem kuharskih stvaritev prejel zlate kolajne v konkurenci in izven Janez Perdan-Johny iz Taverne Am-Am GP Megrad, po eno srebrno kolajno pa Nedo Perič in Sida Stre-har iz hotela Ilirija. Za slaščičarske izdelke je prejel Stef-an Pogačar iz hotela Ilirija zlato kolajno, Janez Perdan-Johny iz Taverne Am-Am GP Megrad pa srebrno kolajno. Dve bronasti kolajni je prejel Peter Ružič iz Viatorja — TOZD sto-ritvene dejavnosti in pa Štefan Pogačar iz hotela Ilirija. Za razstavljeni pogrinjek je Janez Meglen iz hotela Ilirija prejel zlato kolajno, Dušan Brna iz Taverne Am-Am GP Megrad pa bro-nasto kolajno. Razen omenjenih so sodelovali še šišenski gostincj Dušan Strelec, Rudi Jugovič, Dimitri-je Jovanovski, Tilka Hvalec in Viktor Puš. V športnih tekmovanjih je v malem nogo-metu osvojila srebrno kolajno sindikalna or-ganizacija gostincev Siške, Siškarji pa so so-delovali še v kegljanju in streljanju. Tudi v organizacijskem odboru smo našli naše občane, tako Boženo Marolt, Alfreda Po-laka, Mirka Vavpotiča in pa oblikovalca GTZS Maria L. Vilharja, ki je imel ob tej priliki v Kranjski gori tudi svojo 43. jubilejno likovno razstavo. Vsekakor na koncu lahko zapišemo, da je tudi letošnji 23. Gostinsko-turistični zbor Slo-venije odlično uspel in pa da lahko številnim predstavnikom naše občine k rijihovemu uspe-hu samo čestitamo. BRKO SPET KUHA ZA VAS Brko je po dolgem času spet pljunil v roke in tokrat zmesil za vas BELE REZINE. Takole pravi: v trd sneg iz 6 beljakov postopoma dodajajte eno po eno 6 žlic sladkorja ob stalnem mešanju, seveda. Ko je vse dobro zmešano, dodajte 6 dkg drobno sesekljanih orehov in 6 dkg ro-zin, ki ste jih prej namočili v ruttiu in potlej dobro ocedili. Dodajte vsemu te-mu še 3 polne žlice moke. Vso maso še enkrat premešajte ter vsujte v premazani pekač in v pečici pecite, dokler zadeva ne porumeni. Šele ohlajene lahko razrežete na tanke re-zine. Reklamacij ne sprejemamo!