Poškodba vijaka na glavi bencinskega motorja osebnega avtomobila s prostornino 1,8 litra - Kosec, Borut (RMZ-materials and geoenvironment, 2003)
V okviru predstavljene raziskave smo analizirali vzroke za poškodbo vijaka na glavi bencinskega motorja osebnega avtomobila s prostornino motorja 1,8 l. Poškodba do dokončne porušitve je nastajala določen čas in je posledica skupnega neugodnega vpliva okolice in menjajočih se mehanskih in temperaturnih obremenitev.
Keywords: mikrostruktura; poškodbe; preiskava materiala; prelomi; tesnjenje; vijaki