The complement of a subspace in a classical polar space - Petelczyc, Krzysztof (Ars mathematica contemporanea, 2019)
V polarnem prostoru, vložljivem v projektiven prostor, izberemo podprostor, ki je vložen v neko hiperravnino. Komplement tega podprostora spominja na prostor z režo ali semiafin prostor. Dokažemo, da se da pri določenih predpostavkah ambientni polarn prostor ponovno najti v tem komplementu.
Keywords: complement; komplement; polar space; polarni prostor; projective space; projektivni prostor; prostor z režo; semiaffine space; semiafin prostor; slit space