How to grasp the public? - Van Wessel, Margit (Javnost (Ljubljana), 2008)
Podobno kot druge vlade v razvitih demokracijah so se zadnje nizozemske vlade lotile iskanja poti za povezovanje z državljani. Članek ugotavlja, da so ta prizadevanja obremenjena z vnaprejšnjimi konstrukcijami javnosti pred spreminjanjem odnosa med državljani in vlado. V mnogih primerih so vladne komunikacijske teorije in prakse za ponovno povezavo z državljani utemeljene v konstruktih javnosti kot prisotne in jasno določene entitete, kot pripravljene in željne konstruktivne interakcije o specifičnih politikah. Članek obravnava predpostavki o ustreznosti državljanov takim konstruktom in prizadevanjih za povezovanje prek takih konstruktov za problematični. Na koncu so obravnavane možnosti za alternativne konstrukte javnosti, kar pomeni, da je povezovanje mogoče z drugačno konstrukcijo javnosti.
Keywords: Nizozemska; state; država; vlada; communication; komuniciranje; politične komunikacije; javnost