Crossing the lines between Marxism and Christianity in the 20th century East-Central Europe - Ramšak, Jure (knjige, 2021)
Zbornik vsebuje povzetke 25 referatov, predstavljenih na mednarodni znanstveni konferenci z naslovom %Crossing the Lines Between Marxism and Christianity in the 20th Century East-Central Europe% (15.%16. april 2021), ki jo je organiziral Inštitut za zgodovinske študije ZRS Koper v okviru raziskovalnega projekta ARRS %Prepletanje med marksizmom in krščanstvom v Sloveniji, 1931%1991% (J6-9353) in raziskovalnega programa %Sredozemlje in Slovenija% (P6-0272). Težišče referatov predstavlja ukvarjanje s političnimi, diplomatskimi, sociološkimi, filozofskimi in teološkimi problemi, ki so nastali ob poskusih zbliževanja in vzpostavitve tvornega razmerja med marksizmom in krščanstvom na področju srednje in vzhodne Evrope od časa pred drugo svetovno vojno pa vse do konca 20. stoletja in čez.
Keywords: Krščanstvo; Marksizem