Krvava legenda - Vidmar, Janja (knjige, 2020)
Peter, ki obvlada metanje pikada, njegov prijatelj Aljaž, oba neustrašna srednješolska frajerja, se odločita, da je nek petkov večer preveč vsakdanji in dolgočasen, da bi ga prebili kot običajno. Hočeta akcijo, nekaj vznemirljivega, še raje grozljivega. In potem se jima posveti: ponoči bosta šla na odmaknjeno staro pokopališče in tam poskusila srečo. Skoraj gotovo se mora tam zgoditi kaj takega, da jima bodo šli lasje pokonci! Z njima gre še Kuki. Urejen, nič frajer in z lasmi na prečko. Njemu ni čisto nič do kakšnih strašljivih doživljajev, toda ko pridejo do pokopališča, ga je že tako strah, da raje ostane s prijateljema, kot pa da bi se sam sredi noči vrnil domov. Polnoč, polna luna, strašljiva senca med nagrobnimi kamni in čudni glasovi pa hitro pometejo s fantovskim pogumom.