Analiza površja Slovenije s stometrskim digitalnim modelom reliefa - Perko, Drago (knjige, 2013)
Avtor v knjigi najprej predstavlja izrazoslovje s poudarkom na izrazih relief in digitalni model reliefa, opisuje relief kot sestavino pokrajine, geografskega informacijskega sistema in zemljevidov ter podaja splošne značilnosti površja v Sloveniji, nato pa predstavlja tiste značilnosti nadmorskih višin, naklonov, ekspozicij in reliefnih enot Slovenije, ki jih je ugotovil z obdelavo stometrskega digitalnega modela reliefa. Avtor se ukvarja tudi s povezanostjo reliefa in nekaterih drugih sestavin pokrajine. Ugotovitve iz osrednjih poglavij prikazuje tudi po posameznih pokrajinskih enotah. Knjiga je bogato opremljena s kartografskim in drugim slikovnim gradivom ter preglednicami. Namenjena je studentom, dijakom, učencem in njihovim učiteljem ter vsem drugim, ki jih zanimajo reliefne značilnosti naše nenavadno raznolike Slovenije.
Keywords: Analiza; digitalni model reliefa; fizična geografija; geomorfologija; geomorphology; kartografija; physical geography; Površje; relief; Slovenia; Slovenija; topography