Model e-dokumentiranja patronažne zdravstvene nege - Rajkovič, Uroš (Obzornik zdravstvene nege, 2006)
Prispevek predstavlja sistemski pristop k oblikovanju elektronske dokumentacije zdravstvene nege v patronažnem varstvu. Dokumentacija predstavlja informacijski model, ki je namenjen organiziranju oin uporavljanju procesov. Na osnovi informacij zbranih z ocenjevanjem zdravstvenega stanja pacienta oziroma stanja razmer v družini, medicinska sestra načrtuje proces zdravstvene nege. Dokumentacija je temelj za uspešno delo zdravstvenega tima pa tudi element zagotavljanja kakovosti zdravstvene nege. V prispevku je opisan prototipni model informacijske rešitve za izvajanje eždokumentacije v patronažnem varstvu.
Keywords: dokumentacija; modeliranje; Nursing Care; patronažna služba; Zdravstvena nega