O pomenu literarnega diskurza v filozofiji - Uršič, Marko (Primerjalna književnost, 2006)
Članek polemizira proti sodobnim poskusom de(kon)strukcije platonizma, posebej na področju literarne teorije. Avtor poudarja, da so pri Platonu dialogi in "miti" filozofsko konstitutivni, saj je za presežno resnico platonizma bistven ravno preplet logosa in mythosa.
Keywords: Plato, 427-347 pr.n.š.; Heidegger, Martin, 1889-1976; Gadamer, Hans-Georg, 1900-2002; filozofija umetnosti; aesthetics; estetika; poetika; književnost; literature