Analiza zaokrožitvenih napak pri reševanju pasovnih sistemov linearnih enačb po Gaussovi metodi - Bohte, Zvonimir (visokošolska dela, 1971)
V disertaciji so podani rezultati analiza zaokrožitvenih napak pri Gaussovi eliminaciji z delnim pivotiranjem za pasovne sisteme linearnih enačb. Ti rezultati kažejo izboljšanje ocene za normo perturbacijske matrike v primerjavi z znanimi ocenami v splošnem primeru. Ocenjena je maksimalna pivotna rast, ki je neodvisna od reda matrike.
doktorska disertacija
Keywords: sistemi linearnih enačb; numerična analiza; zaokrožitvene napake; pasovni sistemi linearnih enačb; Gaussova eliminacija; pivotna rast