Information society with Chinese characteristics - Hong, Yu (Javnost (Ljubljana), 2008)
Članek obravnava uradni kitajski diskurz o "neoindustrializaciji" v časopisu People's Daily (v angleščini na spletu). S tem ne prestavlja samo uradnega kitajskega razumevanja informacijske družbe in informacijske ekonomije, ampak tudi pomena informacij v protislovni kitajski reintegraciji v globalni kapitalizem. Članek dokazuje da strategija neoindustralizacije v nasprotju z zahodnim diskurzom o postindustrijski družbi promovira prizadevanja tako za industrializacijo kot informatizacijo ekonomije. V diskurzu neoindustrializacije odmevajo pragmatični problemi Kitajske, kot so nedokončana industrializacija, strukturna nezaposlenost in domače zahteve po splošnem nacionalnem razvoju. Z ekonomsko kontekstualizacijo tega diskurza članek omogoča vpogled v najnovejši načrt za oblikovanje "nadministrstva" za informacije in industrijo, ki ga je kitajska vlada predstavila marca 2008.
Keywords: Kitajska; tržno gospodarstvo; kapitalizem; capitalism; industrializacija; postindustrijska družba; informacijska družba