Skodelica kave - Cankar, Ivan (knjige, 2018)
V tej črtici pisatelj razmišlja o krivicah, ki jih je storil drugim ljudem. To je obžaloval vse življenje. Nekaj, kar je najtežje pozabil je bil dogodek, ko si je doma pri vsej revščini zaželel skodelico kave. A ko mu jo je mati prinesla, jo je zavrnil, da je ne bo pil.