Cerkvenoslovanska ostalina na Slovenskem - zgodbe, kraji in osebnosti ljubljanskega dela Supraseljskega zbornika - Babič, Vanda (Slavistična revija, 2011)
Avtorica se v svojem članku osredotoča na vsebinsko predstavitev ljubljanskega dela Supraseljskega zbornika, najobsežnejšega starocerkvenoslovanskega cirilskega spomenika iz 10.-11. stoletja. V nekdanji Kopitarjevi zapuščini, ki je danes del rokopisne zbirke NUK v Ljubljani, je pod sign. Cod. Kop. 2 shranjenih prvih 118 listov menologija - cerkvenih beril za mesec mared. Prvi del zbornika oblikuje skupno devetnajst besedil, od tega je sedemnajst žitij pravoslavnih svetnikov ter po ena pohvala in molitev. V članku je podrobno predstavljenih prvih deset besedil.
Keywords: 10./11. st.; cirilski spomeniki; Codex Suprasliensis; cyrillic manuscripts; hagiografije; menologij; menology; Old Church Slavic language; ortodox hagiography; pravoslavje; pridige; Retko's Codex; Retkov zbornik; rokopisi; sermon; sermons of John Crysostom; stara cerkvena slovanščina; Supraseljski zbornik