Radialni model angleškega predloga on v odnosu do slovenskega predloga na - Sicherl, Eva (Slavistična revija, 2007)
V članku je prikazan poskus izgradnje možnih radialnih modelov distribucuje pomenov angleškega predloga on v odnosu do slovenskega predloga na. Slovenski govorci angleščine med tema dvema predlogoma vzpostavljajo stoodstotno pomensko ekvivalentnost. Radialni model nakaže, v kolikšni meri je pomenska ekvivalenca med tema dvema predlogoma res možna in kje prihaja do odklonov.
Keywords: angleščina; collocation; English; English language; free combination; kolokacija; predlog; preposition; prosta zveza; prototip; prototype; radial model; radialni model; Slovene; Slovene language; slovenščina