Vpliv varnostnih mehanizmov na povezljivost spletnih storitev - Kocbek, Simon (Elektrotehniški vestnik, 2007)
Pri integraciji informacijskih sistemov z uporabo spletnih storitev je treba ustrezno nasloviti področje varnosti. Prispevek proučuje povezljivost spletnih storitev v okviru standarda WSS (Web Services Security). Gre za specifikacije, ki so namenjene varovanju spletnih storitev. V prispevku smo analizirali podporo za razvoj varnih spletnih storitev na platfonni Java in ogrodju .NET, proučili njihovo povezljivost ter implementirali varno storitev, izdelano v okolju Microsoft .NET in njenega odjemalca v okolju Java. Identificirali in analizirali smo probleme, ki so nastali pri njunem povezovanju.
Keywords: internet; spletne storitve; integracija; Java