Tujka - Durastanti, Claudia (knjige, 2021)
Tujka je prvoosebna pripoved, ki se opira na simbolne in geografske kraje ter poskuša rekonstruirati zemljevid notranjega življenja odraščanja. Pripovedovalkin avtofikcijski svet se razprostira med Basilikato, Brooklynom, Rimom in Londonom. Pripoved se začne z gluhimi starši, ki so bistveno zaznamovali njeno dojemanje sveta, in se nato preko migracij, teh emancipacijskih poti, razvija v poetično izpisano literarno delo, ki presega žanr romana. Tujka se ne skriva za fikcijo, pač pa skozi razmisleke o identiteti, razredu, empatiji in pripadnosti skuša osmisliti lastno življenje.