Pobočni procesi in drobirski tok v Logu pod Mangartom - Zorn, Matija (Geografski vestnik, 2002)
Avtorja najprej podajata predlog poenotene terminologije pobočnih procesov na kopnem, opišeta temeljne vzroke in povode zanje, v posebnem poglavju pa prikažeta poglavitne pokrajinske učinke pobočnih procesov. V drugem delu članka opišeta vzroke, značilnosti in posledice drobirskega toka, ki je nastalv dolini Koritnice v JUlijskih Alpah novembra 2000.
Keywords: geomorfologija; geomorphology; plazovi; zemeljski plazovi; strokovna terminologija; Julian Alps; Julijske Alpe; Posočje; Log pod Mangartom