Priporočila za presojo delazmožnosti bolnikov z duševnimi in vedenjskimi motnjami - Bartolac, Mario (knjige, 2025)
Priporočila so ustvarjena upoštevajoč klinično oceno resnosti obolenja oz. prisotnosti motečih simptomov obolenja s strani lečečega zdravnika ali ob uporabi kliničnih vprašalnikov. Pri presoji delazmožnosti je potrebno upoštevati zdravstveno stanje in z njim povezano funkcionalno zmogljivostjo (resnost obolenja) kot tudi obremenitve delovnega mesta, posebnosti pri presoji delazmožnosti in elemente ohranjanja delazmožnosti, pri dolgotrajnejši odsotnosti z dela.