Cenovno predatorstvo v Sloveniji - Rozman, Til (Lexonomica, 2012)
Prispevek analizira kronološko zadnjo in doslej najpomembnejšo odločbo Urada RS za varstvo konkurence, ki obravnava cenovno predatostvo, in sicer v perspektivi normativnega okvira v Republiki Sloveniji in Evropski uniji ter praksi Komisije in Sodišča EU. Avtor ugotavlja, da odločba sledi novejšim konceptom in naziranjem o cenovnem predatorstvu v EU, vendar še vedno poudarja ugotavljanje izključitvenega namena namesto protikonkurenčnih učinkov. Avtor ugotavlja tudi precejšna terminološka razhajanja v teoriji in neskladja s slovenskimi prevodi relevantnih dokumentov in sodne prakse.
Keywords: cene; European Union; Evropska unija; konkurenca; mednarodno pravo; nelojalna konkurenca; pravna ureditev; Slovenia; Slovenija; stroški; varstvo konkurence; zloraba