Verjeti, verjeti - Lainšček, Feri (knjige, 2024)
Poezija Ferija Lainščka je prepoznavna po ljubezenski liriki, po svojem trubadurskem opevanju ljubezni do ženske, ki se pogosto neopazno in povsem naravno prelije v ljubezen do sveta, predvsem panonske pokrajine, Prekmurja, ki mu kraljuje v meglice zavita reka Mura. In takšna je tudi ta pesniška zbirka Verjeti, verjeti – Lainščkova ritmična, spevna poetika, polna subtilne metaforike in slikovitih podob, je ena redkih sodobnih poetik, ki ji še vedno brez težav uspeva nagovoriti bralke in bralce; in to prav vseh generacij. Njegova poezija je torej v slovenskem prostoru poseben in izjemen pojav, ki generacije bralcev vzgaja v drugačno, bolj pretanjeno dojemanje sveta, kot to zmore le odlična poezija. Feri Lainšček (1959) je pisatelj, pesnik, dramatik in scenarist. Njegova bibliografija obsega več kot 100 samostojnih knjižnih enot, njegova prozna dela pa so doživela največ filmskih adaptacij. Zanje je prejel tudi številne nagrade: med drugim dvakrat kresnika in Prešernovo nagrado za življenjsko delo.
Keywords: Ljubezen; V leposlovju