Depolimerizacija poliamida-6 z uporabo mikrovalov kot vira termične energije - Klun, Urša (Materiali in tehnologije, 2000)
V tem delu je opisan postopek depolimerizacije PA-6, kjer smo kot vir termične energije uporabili mikrovalove. S tem smo zmanjšali porabo energije in skrajšali reakcijski čas. Reakcija je potekala v visokotlačnih politetrafluoroetilenskih reaktorjih v prisotnosti koncentrirane fosforne kisline kot kislinskega katalizatorja. Moč mikrovalovnega valovanja je bila konstantna (200 W), prav tako čas obsevanja (20 minut), količino kisline pa smo spreminjali. Nastanek degradacijskih produktov smo potrdili s kromatografskimi metodami.
Keywords: poliamid; depolimerizacija; karakterizacija; mikrovalovi