Računalniško podprta šolska knjižnica in njene prednosti (Knjižnica, 1991)
V prispevku je prikazana vloga šolske knjižnice v sodobnem vzgojno-izobraževalnem sistemu in s tem tudi potreba po njeni avtomatizaciji. Prikazano je delovanje računalniškega programa za šolske knjižnice podjetja SAOP iz Nove Gorice; poudarjene so prednosti strojne obdelave pred ročno in potreba po računalniško vodeni knjižnici v slovenskih osnovnih in srednjih šolah
Keywords: šolske knjižnice; avtomatska obdelava podatkov; vzgojnoizobraževalni proces; računalniški programi