Predlog slovenskega izrazoslovja pobočnih premikanj - pobočnega transporta - Skaberne, Dragomir (Geologija, 2001)
Predlagana je slovenska terminologija, povezana s težnostnimi (gravitacijskimi) pobočnimi premikanji, in na kratko so opredeljeni ter opisani posamezni procesi, ki naj bi predstavljali končne, relativno čiste člene znotraj kompleksnih mehanizmov transporta: prevračanje, padanje in kotaljenje, plazenje in tečanje (zrnski tok, drobirski tok, utekočinjeni tok, turbiditni kalni tok).
Keywords: plazovi; Slovene; slovenščina; strokovna terminologija; terminologija; terminology; zemeljski plazovi