Drugi prispevek k poznavanju razširjenosti metuljev (Lepidoptera) subpanonskega dela slovenske Štajerske - Lesar, Tone (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2006)
Predstavljenih je 85 vrst metuljev, ki so po Rdečem seznamu (Carnelutti 1992a,b) veljale za pričakovane (74) ali nepričakovane (8) v subpanonskem delu slovenske Štajerske ali jih v Rdečem seznamu ni (3 vrste). Predstavljenih je tudi 20 vrst iz mejnega predalpskega območja, ki jih do sedaj v subpanonskem območju nismo ugotovili, jih pa z nadaljnjim raziskovanjem lahko pričakujemo. Za subpanonski del slovenske Štajerske so za 36 vrst navedeni prvi podatki, za 36 vrst so poleg že objavljenih navedeni novi podatki, za 13 vrst novih podatkov ne navajava. Pet zavarovanih vrst daje naravovarstveni pomen obravnavanemu območju.
Keywords: entomologija; favna; metulji; Slovenia; Slovenija