Chronology of thripsological activities and comparison of check-lists on Thysanoptera in Slovenia and FR Yugoslavia - Trdan, Stanislav (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2003)
V prispevku je predstavljena kronologija tripsoloških aktivnosti na območjih današnjih Slovenije in ZR Jugoslavije. V seznamu doslej najdenih resarjev (Thysanoptera) v obeh državah je 149 vrst resarjev, med temi je bilo v Sloveniji najdenih 107 vrst (78 vrst iz podreda Terebrantia in 29 vrst iz podreda Tubulifera) in v ZR Jugoslaviji 114 vrst (74 vrst iz podreda Terebrantia in 40 vrst iz podreda Tubulifera). Med najpomembnejšimi najditeljiresarjev v Sloveniji sta zur Strassen in Janežič, v ZR Jugoslaviji pa Andjus in Kazakov.
Keywords: entomologija; resarji; Slovenia; Slovenija