Determination of the conditions for the existence of higher-order differential electromagnetic invariants - Nevzlin, Boris (JET on-line, 2015)
Predstavitev dipola, sestavljenega iz štirih elementov, z elektromagnetno invarianto prvega reda je z vidika diferencialne transformacije in inkrementov že dobro poznana. Članek obravnava splošen opis pogojev za obstoj elektromagnetnih invariant dipola, sestavljenega iz štirih elementov, z delovno in jalovo komponento v diferencialni obliki in kot inkrementi poljubnega reda. Analitično je dokazano, da pri medsebojni transformaciji inkrementov v diference in diferenc v inkremente invariante obstajajo.
Keywords: conditions for the existence of higher-order invariants; differential transformations; dipoli; electromagnetic invariants; elektromagnetne invariante; four-element dipole