61 Kmetijske raznoterosti. Prijemljenje surovega masla pri pinjenji. Naše gospodinje se večkrat pritožujejo, da se surovo ma^lo prijema pinimga krožnika (kolesa). To prihaja od tod, da se je lesen krožnik navzel tolče Temu se pa odpomore, če se krožnik vselej dobro umije v gorki vodi, kateri se je pridejalo nekaj sode in potem dobro posuši, najbolje na zraku. Kako ravnati z jako starim vinom? Prestara vina morejo se s tem popraviti za prodajo, da se jim primeša novega vina. Novo vino, ki se misli primešati, pa mora biti stalno na zraku, to je, ne sme se kaliti. Odžaganje velicih vej. Ce se imajo drevesu odžagati velike veje, naj se najprej odžagajo kacih 40 cm od debla, da se ne poškoduje deblo, ko veja omahne. Le potem se odžaga ostanek pri deblu. Eana se potem z vrtnim nožem lepo gladko obreze in takoj s kako stvarjo dobro zamaže, da vsled moče drevo ne začne trohneti. Pene na juhi zmatrajo gospodinje navadno za uma-zanost in jih posnamejo. X resnici pa ne ravnajo pametno. Te pene so tečna beljakovina, zato naj se hitro, ko pridejo na vrh zopet pomešajo v juho Juha potem res ni povsem čista, ali je jako tečna, kar je gotovo največje vrednosti.