Video explanations as a useful digital source of education in the COVID 19 situation - Pestano Pérez, Manuel (Revija za elementarno izobraževanje, 2020)
V članku predstavljamo trenutno stanje znanstvenih dognanj o obrnjenem učenju med izbruhom virusa COVID 19 in primerjavo dveh modelov, in sicer kitajskega in slovenskega. Portal www.razlagamo.si ponuja asinhrone video razlage, ki učencem omogočajo samostojno upravljanje s časom, ter podporne pogovore, v katerih učenci sinhrono, v pogovorih s študenti pedagoških smeri in učitelji razrešujejo težave z učno snovjo. Ponudimo tudi kvantitativni pregled video razlag. Prispevek bo v pomoč učiteljem, ki poučujejo po načelih obrnjene učilnice in odločevalcem, ki razmišljajo o modelu izobraževanja v prihodnosti.
Keywords: asinhrono učenje; asynchronous learning; China; digital resources; digitalni viri; flipped classroom; Kitajska; obrnjena učilnica; Slovenia; Slovenija