Organisation and financing of the German health insurance - Becker, Ulrich (Delavci in delodajalci, 2016)
V prispevku avtor skuša v dveh korakih razložiti značilnosti nemškega obveznega zdravstvenega zavarovanja. Najprej predstavi splošen pregled sistema (poglavje II), v nadaljevanju pa razlaga glavna načela financiranja in organizacije obveznega zdravstvenega zavarovanja, začenši s pravnimi razmerji, ki morajo biti ustrezno regulirana in upravljana, da sistem obveznega zdravstvenega zavarovanja lahko deluje (poglavje III).
Keywords: financiranje; Nemčija; socialna varnost; zdravstveno varstvo; zdravstveno zavarovanje