Izbrane učinkovine kemijskega izvora v terapiji vnetij nosu, obnosnih votlin, ušesa in grla - Anderluh, Marko (Farmacevtski vestnik, 2012)
Med boleznimi ušes, nosu in grla prevladujejo alergijski rinitis ter infekcijske bolezni. V prispevku zato predstavljamo sintezne učinkovine v terapiji omenjenih bolezni, ki sodijo med novejše antagoniste histaminskih H1 receptorjev, antagoniste levkotrienskih receptorjev, nazalne kortikosteroide in antibiotike
Keywords: alergijski rinitis; antagonisti H1 histamisnkih receptorjev; antibiotic; antibiotiki; otitis; sinuzitis