Microtomography in building materials - Česen, Aleš (Materiali in tehnologije, 2013)
Rentgenska računalniška mikrotomografija (mikroCT) je postala široko uporabna za nedestruktivne analize različnih gradbenih materialov. Zagotavlja informacije o notranji strukturi manjših vzorcev z največjo ločljivostjo 1 mikrom.V tej študiji so bili izbrani različni materiali, kot so beton, malta, jeklo, zemljina in asfaltni kompozit. Glavni cilj tega prispevka je oceniti mikrostrukturo in patologijo (korozijo) gradbenega materiala z uporabo rentgenske mikrotomografije, predvsem z vidika uporabe
Keywords: rentgenska računalniška mikrotomografija; gradbeni materiali; korozija