Limiting aspects of neuromarketing research - Slijepčević, Milica (Mednarodno inovativno poslovanje, 2019)
Marketinški strokovnjaki in akademiki ter nevrologi lahko opredelijo učinkovitejše pristope komuniciranja s sodobnimi potrošniki s pomočjo nevromarketinških raziskav. Cilj empirične raziskave je bil opredelitev omejitvenih dejavnikov v procesu nevromarketinških raziskav skozi raziskovanje stališč sodelujočih. Ugotovili smo, da so nevromarketinške raziskave sodoben pristop k razumevanju vedenja potrošnikov v procesu nakupa izdelkov in storitev in da so v določenih mejah v skladu z etičnimi merili.
Keywords: consumer behaviour; ethics; etika; limiting aspects; neuromarketing research; neuroscience; nevromarketinške raziskave; nevroznanosti; omejitveni vidiki; vedenje potrošnikov