Sodelovanje med zdravniki - terciarna raven zdravljenja - Kovač, Damjan (Zdravniški vestnik, 2003)
Izhodišča. Opisana je zdravstvena deja vnost terciarne ravni Kliničnih oddelkov za kardiologijo, za hematologijo, za nefrologijo, za gastroenterologijo in za abdominalno kirurgijo Kliničnega centra, obseg in problemi te dejavnosti čakalne dobe, umestnost napotitve na diagnostično obravnavo in zdravljenje. Prikazane so indikacije za transplantacijo solidnih organov in krvotvornih matičnih celic ter nesorazmerje med številom bolnikov na čakalnih seznamih za transplantacijo ter številom dajalcev organov. Našteteso informacije, ki jih želimo dobiti za bolnike od zdravnikov na primarni in sekundarni ravni, in tiste, ki jih moramo posredovati zdravnikom.
Keywords: Coronary Angiography; Čakalna vrsta; Heart Catheterization; Hematopoetska matična celica, presaditev; Hematopoietic Stem Cell Transplantation; Hospitalizacija; Hospitalization; Interprofessional Relations; Jetra, presaditev; Kidney Transplantation; Koronarna angiografija; Ledvica, presaditev; Liver Transplantation; Poklicni odnosi; sodelovanje; Srce, kateterizacija; Waiting Lists; zdravniki; zdravstvena dejavnost