Čarobno črevesje - Enders, Giulia (knjige, 2023)
Sijajno napisana in ilustrirana knjiga se ukvarja tudi s kakci in spahovanjem, njeno sporočilo pa je seveda veliko globlje in daleč od smešnega. Naše črevesje je v resnici in po krivem najbolj prezrt organ našega telesa. Avtorica priročnika je mlada zdravnica Giulia Enders, ki znanstveno, a v razumljivem in duhovitem jeziku pojasni ogromno prebavnih pojavov, zapletov in bolezni, od alergij in netoleranc do bruhanja, zaprtosti in neprijetnega zadaha. Razloži vse o antibiotikih, prebiotikih in probiotikih in prinaša nova, prodorna dognanja o povezavi med možgani in črevesjem in ogromno praktičnih nasvetov: na katero stran se uleči, kadar vas tišči v želodcu, kako in kaj jesti ...
Keywords: Anatomija; bolezni; Črevesje; feces; Fiziologija; imunski sistem; mikrobiologija; Mikroflora; mikroorganizmi; paraziti; prebava; prebavila