Individualna doživljanja žensk z motnjami hranjenja - Pandel Mikuš, Ruža (Obzornik zdravstvene nege, 2003)
Prispevek obravnava individualna doživljanja žensk z motnjami hranjenja. Avtorica predstavi izvedbo kvalitativne analize vsebine devetih intervjujev deklet, ki so se zdravila na Oddelku za motnje hranjenja v Ljubljani. Zaključku interpretacije ugotovitev kvalitativne analize sledi formuliranje poskusne teorije, povezava ugotovitev s širšo teorijo in metodološka samorefleksija. Ob koncu prispevek nakazuje vrsto rešitev problemov motenj hranjenja pri ženskah.
Keywords: Eating Disorders; Hranjenje, motnje; motnje hranjenja; Prevention And Control; psihologija; Psychology; Therapy; woman; ženske