Parents and sport activity of their preschool children - Kropej, Veronika L. (Kinesiologia Slovenica, 2002)
S pomočjo raziskave smo želeli ugotoviti, kakšne so možnosti za doseganje čim večje športne aktivnosti predšolskih otrok. Podatke smo zbirali s pomočjo anketnega vprašalnika, na katerega so odgovarjali starši. Vzorec je vseboval 154 staršev. Ugotovili smo, da obstajajo dejavniki, ki lahko povečujejo športno aktivnost otrok in na katere imajo starši neposreden vpliv, in sicer: športna dejavnost staršev, aktivno preživljanje počitnic družine, navajanje otroka na družbo in starševsko pozitivno mnenje o športu.
Keywords: okolje; otroci; predšolski otroci; raziskave; starši; šport; športna aktivnost; vpliv