"Hymnus novus" - Barocke Figuraliter-Hymnen aus der Wiener Franziskanerprovinz - Paech, Katharina Larissa (Muzikološki zbornik, 2020)
Frančiškanski samostan v Gradcu hrani rokopise Dunajske frančiškanske province iz prve polovice 18. stoletja, ki pričajo o uporabi figuralnih himnusov v baročnem slogu v okviru molitve oficija. Članek predstavi njihove melodije in razširjenost, nato pa razpravlja še o generalbasni spremljavi v sodobnih orgelskih knjigah.
Keywords: Avstrija; Barock; barok; Figuralmusik; figuralna glasba; frančiškani; Franziskaner; himnus; Hymnus; Österreich