Izzivi prenove plačnih sistemov javnega in zasebnega sektorja in kateri od njih so skupni? - Počivavšek, Jakob Krištof (Delavci in delodajalci, 2023)
Prispevek predstavlja razmislek o vzrokih, ki so privedli do potrebe po prenovi plačnih sistemov javnega in zasebnega sektorja ter razmislek o ključnih izzivih, ki iz teh vzrokov sledijo in bo zanje v pogajanjih potrebno najti rešitve. Nekatere od njih so v prispevku tudi nakazane.
Keywords: collective agreements; javni sektor; kolektivne pogodbe; minimalna plača; minimum wage; Plače; private sector wage system; public sector wage system; Slovenija; wages; zasebni sektor