On sign-symmetric signed graphs - Ghorbani, Ebrahim (Ars mathematica contemporanea, 2020)
Predznačeni graf se imenuje predznakovno simetričen, če je preklopno izomorfen svoji negaciji. Dvodelni predznačeni grafi so trivialno predznakovno simetrični. Predstavimo nove konstrukcije nedvodelnih predznakovno simetričnih predznačenih grafov. Predznakovno simetrični predznačeni grafi imajo simetričen spekter, obratno pa ne velja. Predstavimo konstrukcije predznačenih grafov s simetričnim spektrom, ki niso predznakovno simetrični. To reši tudi problem, ki so ga zastavili Belardo, Cioaba, Koolen in Wang leta 2018.
Keywords: predznačeni graf; signed graph; spectrum; spekter